Kevytrakentajan verkkokauppa
Toimitus- ja maksuehdot
Kevra Oy Asiakasrekisterin tietosuojaseloste
Alipainetarvikkeet
Alipainesäkitys on menetelmä, jota käytetään komposiittirakenteiden valmistuksessa. Tämä menetelmä mahdollistaa kevyempien, tasalaatuisempien ja lujempien kappaleiden valmistamisen.
Perusperiaate:
– Alipainesäkityksessä kappale valmistetaan avoimella muotilla.
– Kankaat laminoidaan muotin pintaan käsin.
– Laminoitujen kankaiden päälle laitetaan irrotuskalvo tai karhennuskangas, tämän jälkeen imuhuopa ja lopuksi säkityskalvo. Säkityskalvo tiivistetään muottiin tiivistysnauhalla.
– Alipaine imeyttää ylimääräisen hartsin imuhuopaan ja valmistettavasti kappaleesta tulee kestävämpi.
Edut:
-Kevyemmät kappaleet: Alipainesäkityksellä saadaan valmistettua kevyempiä komposiittikappaleita.
-Tasalaatuisuus: Menetelmä takaa tasaisen hartsin jakautumisen lujitteisiin.
-Lujemmat kappaleet: Alipainesäkityksellä saavutetaan parempi lujitus ja vähemmän ilmakuplia.
Tuotteet:
-Imu- ja ilmanjohtokankaat mukautuvat monimuotoisiin muotoihin menettämättä ominaisuuttaan toimia tasaisena ilmanjohtokerroksena säkityskalvon alla. Imukankaana toimiessaan kuitukankaaseen imeytyy muovattavasta kappaleesta paineen alaisena virtaava ylimääräinen hartsi. Ilmanjohtokankaana se auttaa ilman tasaista poistamista alipainekalvon tai -säkin sisältä. Useimmiten on mahdollista käyttää samaa kangasta sekä imukankaana että ilmanjohtokankaana.
-Irrotuskalvolla on hyvä lujuus, sitkeys ja elastisuus. Niiden tulee mukautua monimutkaisiin muotoihin repeytymättä. Irrotuskalvoja käytetään laminaatin irrottamisen lisäksi myös estämään laminaattia tarttumasta imu- ja ilmanjohtokankaaseen.
-Karhennuskankaita käytetään muovattavan kappaleen pinnassa joko kosmeettisista syistä tai tavallisimmin silloin, kun kappale tullaan kovetuksen jälkeen liimaamaan, maalaamaan tai muulla tavalla pintakäsittelemään. Sen käyttö kasvattaa merkittävästi tartuntapintaa ja parantaa tarttuvuutta. Karhennuskangasta voidaan käyttää suoraan muottipinnalla tai valmistettavan kappaleen ulkopinnalla.
-Säkityskalvo tekee säkistä ilmatiiviin (eli alipaineen pitävän). Ne eivät reikäänny läheskään yhtä helposti kuin esim. rakennusmuovit, joten ne ovat toimintavarmempia kuin tavalliset muovikalvot. Ne ovat myös hyvin joustavia (murtovenymä satoja prosentteja).
-Tiivistenauhalla kiinnitetään säkityskalvo alustaan siten, että systeemistä saadaan ilmatiivis.